A legújabb hírek

Premieren a legújabb, vagány H-D Cruiserek

08 február 2016

A Harley-Davidson két új, vagány vasparipát mutatott be, egy morcosabb ’S’ széria modellt valamint egy CVO Softail modellt. A modellpaletta év közbeni bővítése nem idegen a H-D-től, ez úttal is mind teljesítménybeli, mind a design elemeket tekintve vonzó eredmények születtek.

De lássuk, hogy konkrétan kikről van szó!

Low Rider S, a nagy teljesítményű és koromfekete motorok új generációjának képviselője

„A motorosok folyton azt kérdezték tőlünk, hogy a H-D mikor épít ismét egy olyan agresszív, teljesítményalapú motort, mint amilyenek az FXR-modellek voltak”, mondta Brad Richards, a Harley-Davidson formatervezési igazgatója. „Ez a válaszunk a kérdésre. A Low Rider S tisztában van a jelenlegi magasított motor-trendekkel és a stílusbeli saját hagyományainkkal, viszont szeretné újra is értelmezni a H-D nyújtotta teljesítményt a motorosok új generációja számára. Ezzel az azonnali teljesítményt és gyors kezelhetőséget biztosító, lényegéig lecsupaszított motorral még erősebb kötődést akartunk létrehozni a motoros és az út között.”

Legfontosabb alkatrészek:
- Screamin’ Eagle Twin Cam 110 V-Twin (a legnagyobb hengerűrtartalmú H-D motorblokk),
- Screamin’ Eagle® Heavy Breather légszűrő
- Fat Bob-stílusú „kettő a kettőbe” kipufogó (13%-kal több forgatónyomaték az alapmodellhez képest
- Növelt teherbírású kuplung és 6 sebességes Cruise Drive® váltómű
- Elektromos vezérlésű tempomat
- Nitrogéngázzal töltött Premium Ride emulziós rugóstagok
- Cartridge-típusú csillapítással ellátott Premium Ride villák
- Drag bar kormány

A modell egyszerre erőteljes és kivételes kormányozhatóságot és kényelmet biztosít a motoros számára, aki egy jellegzetes kis fejidomon keresztül szemléli az utat. „Amikor ebben a magas testhelyzetben gyorsan motorozol, szükséged van némi szél elleni védelemre”, mondta Dais Nagao, a Harley-Davidson vezető stylistja. „És a kis fejidomba mélyen beleültetett első fényszóró a Low Rider S modellt igazán félelmetessé teszi. Ez nagyon hatásosan kommunikálja ennek a motornak a személyiségét.”

A modell csak Vivid Black fényezésű fémlemezzel kapható. Az egyetlen kivételt az új Magnum Gold színű könnyű öntött alumínium kerekek jelentik, amelyek fényezését az 1960-as években használt versenyautók arany-tónusú magnézium kerekei inspirálták. Az aranyszínű tankjelvény az 1977-es XLCR Café Racer modell előtt tiszteleg.

További információk: http://harley.hu/collection/8/range/9/model/2204/l...


CVO Breakout, az amerikai erőmotorok szélsebes fajtáját képviseli

„A Pro Street Breakout a CVO motorkerékpárok egy új dimenzióját képviseli”, mondta a Brad Richards, a Harley-Davidson formatervezési igazgatója. „A Pro Street Breakout az inspirációt az utcáról hozta, a változtatások pedig a mi ízlésvilágunkat tükrözik. Szintén megvan benne a részletek és az értékek gazdagsága, tulajdonosát teljes joggal töltheti el a büszkeség egy ilyen motor birtokában, mindez mégis máshogy valósul meg, mint a többi motornál. Színei ugyan visszafogottnak tűnhetnek, mégis hihetetlen mélyrehatóak. Különféle felületkezelést fejlesztünk ki a fényes króm számára – például fényezetlen, galvanizált felületeket, vagy árnyaltan átlátszó bevonatot. A Breakout modellt igazán ennek az új stílusirányzatnak jegyében hoztuk létre.”

„Fémbevonat-szakértő beszállítóinkkal intenzíven dolgoztunk a Smoke Satin Chrome árnyalatán és részletgazdagságán, és mi vagyunk az elsők, akik a motorkerékpár-gyártásban ezt használjuk”, mondta Dais Nagao, a Harley-Davidson vezető stylistja. „Ez egy olyan fényezés, amely igazán modern és exkluzív, ugyanakkor igazán mocskos is. A másik új fényezésfajta, a Scorched Chrome (égetett króm) szintén a CVO Pro Street Breakout modellen debütál, és az Agressor custom kerekeket vontuk be vele.

Legfontosabb alkatrészek:
- Screamin’ Eagle® Twin Çam 110B™
- Nyitott Screamin’ Eagle® Heavy Breather Elite légszűrő
- Assist & Slip kuplung
- Vaskos, háromcsavaros villahídba foglalt 43mm-es fordított villák
- Kettős első tárcsafékek, Reduced Reach fékkar
- 48cm-es első kerék, 240mm széles, masszív hátsó gumi
- H-D intelligens biztonsági rendszer
- Airflow Collection tartozékok

A CVO™ Pro Street Breakout® a sötét árnyalatok és a masszív forgatónyomaték megtestesítője. A modell számos tekintetben a gyorsulási versenyek szellemét tükrözi. A mély ülés és az alátámasztott utas ülés együttesen tartják nyeregben a motorost, amikor a kuplung felenged és a Screamin’ Eagle ereje kondenzcsíkká sűríti a CVO Pro Street Breakout motort.

További információk: http://harley.hu/collection/8/range/8/model/2203/c...

Vissza az előző oldalra