A legújabb hírek

Szabadság kölcsönbe – avagy egy laza túra emlékére

19 július 2016

Igaz, hogy a spontán ötletekből sokszor nagyon jó dolgok tudnak kisülni. Ilyen az, amikor egyik nap gondoltok egyet és megbeszélitek, hogy másnap elmentek egyet motorozni. Hogy minek az apropóján? Indokot mindig lehet rá találni, nálunk éppen az volt, hogy leteszteljük a bérelhető Harley flottát és saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy milyen élmény-csomagot vásárol az, aki akár csak 1 napra bérel egy Harley-t.

Igaz, nem egy nagy armadára kell itt gondolni, de ez nem azt jelenti, hogy ne lett volna miből válogatnunk. Bár esős napnak néztünk elébe, de miután minden Jedi erőnket latba vetettük és elkergettük a sötét fellegeket az égről, örömmel trombitáltuk össze a csapatot. Segítségül hívtuk 4 szakújságírói barátunkat, hogy csatlakozzanak hozzánk a túrára és utána mondják el véleményüket.

Majd elérkezett az indulás ideje, a Bázis elé kigördültek a bérelhető motorok és mi egymás után csaptunk le a kiszemelt kétkerekűre. Mindenki megtalálta az aktuális kedvencét, a Forty-Eight, Fat-Bob, Street Glide és Ultra Limited is megtalálta gazdáját. Hogy őszinték legyünk vidáman vettük kölcsönbe a motorokat, amiben persze egy kicsit az is benne volt, hogy a munkaidőből kicsit lecsípve átadhatjuk magunkat egy sokkal kellemesebb, izgalmasabb dolognak.

Aki motorozik, azt tudja, miről beszélünk, itt viszont egyben komoly feladatunk is volt, tesztelni a gépeket és saját élményeink által véleményt formálni a Harley-Davidson Budapest új szolgáltatásáról. Igaz, mi csak 2 órára kötöttük el a vasakat, de úgy gondoltuk, hogy így is hitelesebben tudunk majd róla beszámolni, mintha csak egyszerűen bemutatnánk a motorokat.

A kötelező csoportkép elkészítése után tehát végre nekiindultunk. Nem voltunk sokan, de fegyelmezett zipzár alakzatban szépen haladtunk Budaörs felé. A nagy forgalom olykor türelemre intett minket, de tudtuk, hogy már csak pár kilométer és ott vár a szabadság. Ahogy kitisztult az út, felszabadultan, kövér gázt adva élvezettel vettük fel az új ritmust. Végre átadhattuk magunkat az érzésnek, a motorozásnak, a mellettünk elhaladó tájnak, illatoknak, színeknek, miközben akkor ébredtünk csak rá igazán, hogy nem akármilyen, hanem legendás gépeken motorozunk.


Ahogy egymás után faltuk a kilométereket egyre jobban összebarátkozott ember és gép, egyre jobban ráhangolódtunk és harmóniába kerültünk a saját vasunkkal, hogy amikor megérkeztünk úti célunkhoz, a Zsámbéki Romtemplomhoz, már úgy szálltunk le a nyeregből, mintha ezer éves cimborák lennénk.

Miután leparkoltunk és szépen elhelyeztük egymás mellé a motorokat - a tökéletes fotó elkészítésének reményében – csillogó szemekkel és széles mosollyal néztünk a fényképezőgép kamerájába. Egyszerűen jó volt ott lenni, egy kicsit kiszakadni, átélni, megélni. A fotózás és rövid eszmecsere után (ahol kivétel nélkül mindenki a saját motorját dícsérte) sajnálattal vettük észre, hogy mennyire elszaladt velünk az idő. Hát igen, jó társaságban, Harley-val krúzolva szalad is, így sietve pattantunk vissza a nyeregbe, hogy még időben visszaérjünk a Bázisra.

Visszaérkezve kicsit fájó szívvel adtuk vissza a motorokat, de hálásak is voltunk, hogy lehetőségünk volt, hacsak egy pár órára is, de kölcsön kapni a szabadságot.

És hogy milyen ítélet született?
Egy Harley-val kalandozni, túrázni a motorozás non-plus ultrája, maga a szabadság. A legendás vasak nyújtotta élményt megpróbálhatnánk leírni itt, de inkább azt mondjuk, hogy kövesd példánk és próbáld ki te is, bérelj egy Harley-t és érezd!

További információért érdeklődj Tóth Péternél a renal@harley.hu e-mail címen vagy a +36 20 341 51 22-es telefonszámon.

Vissza az előző oldalra