A legújabb hírek

Tippek, trükkök túrázáshoz

14 július 2016

Már javában tart a nyár és a motoros szezon, ilyenkor minden alkalmat megragadunk, hogy két keréken kalandozzunk, és egymás után faljuk a kilométereket. Akár egy hétvégi kirándulást vagy hosszabb túrát tervezünk, nem árt, ha pár hasznos dologgal felkészülünk a túrára és az esetleges váratlan helyzetekre. A motoros túra felejthetetlen élményeket nyújt, legyen az hegyvidéken vagy sík területen, de hogy az is maradhasson, összegyűjtöttünk pár kiegészítőt és adunk pár hasznos tippet, amivel bebiztosíthatod magad, hogy az utazás maximálisan csak az élvezetről szóljon.

inline_u809aa9df6f36572cb1407d0da435692_18fef22eface.jpg

Először is vegyük sorra mik azok az eredeti Harley kiegészítők, amelyeket egy hosszabb túra alkalmával igen hasznosak lehetnek. Ilyenek például a különféle H-D Detachables tartozékok, amelyek lényege, hogy bármikor, könnyedén, egy mozdulattal lecsatolhatóak. Ezek a tartozékok minden modell-család minden tagjára elérhetőek.

Kezdjük a legfontosabbal, a túrázás elengedhetetlen kellékei a különböző táskák, oldaltáskák. A H-D kínálatában megtalálható darabok nagyméretűek, lecsatolhatóak, általában kulccsal zárhatóak. Mikor megérkezel úti-célodhoz, egyszerűen csak lepattintod, és már viheted is magaddal a szállásra.

inline_hf9c7e70f43b4d561d0bbb1cf1862f14_10d85a39303a.jpg

Túrázni párosan szép! Ha általában szólóban motorozol, de a túrára már párban mennél, hála a H-D Detachables háttámlának, egy mozdulattal gondoskodhatsz utasod kényelméről és biztonságáról. Többé nem kell aggódnod, utasod még a kövér gázadásoknál is biztonságban fogja érezni magád mögötted. Többféle méret és stílus közül választhatsz, valamint csomagtartó is illeszthető hozzájuk. Ráadásul a H-D prémium luggage collection táskáit is ehhez rögzítheted.

inline_ae9919b2ba22c612ede514909b3451df_1469f8ecba9f.jpg

Amennyiben nagyobb utazásra készülsz, úgy ajánljuk, hogy gondoskodj a szélvédelemről is. Ehhez nyújt segítséget a könnyedén, mindössze 4 csattal felpattintható plexi, hiszen hosszú távon nagyon kellemetlen tud lenni az erős szél és a bukósisakodon landoló bogarak. Válassz a sötét vagy a víz-tiszta kivitelből, fekete vagy krómozott merevítőkkel, különböző méretekben.

inline_p4199b05d95897db1d599ecc22034e85_47a07d0ca850.jpg

A túrázás másik velejárója, hogy előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor leleményességedre is szükség lehet. Ha jót akarsz magadnak, akkor megpróbálsz minél több ilyen esetre előre felkészülni. A továbbiakban ehhez adunk pár tippet.

A következő okos-megoldásokkal segíthetsz magadon:

1. 12V Power-Port – töltsd fel telefonod, GPS-ed vagy zenelejátszód menet közben. Többféle kivitelben elérhető – oldaldobozra, kormányra vagy a kürt helyére szerelhető változatban kapható és USB adapterrel kiegészíthető.

2. Levegőztető ülés betét – a 3D-s szerkezetnek köszönhetően kisebb felületen érintkezik a motoros ülepével, ez által jobb szellőzést és nagyobb kényelmet biztosít. A vékony profilnak köszönhetően csak minimálisan változtat az ülés magasságán. Elérhető vezető, utas és háttámla változatban.

3. Teleszkóp-pumpa – bátran vigyél magaddal egy teleszkóp pumpát és állítsd be a motor aktuális súlyának és az útviszonyoknak megfelelő nyomásszintet túramotorodon, hogy mindig a legjobb kényelmet és tapadást tudhasd magadénak. Elérhető digitális és analóg kijelzővel is.

4. Kitámasztó alátét – azaz a ’pogácsa’ – kavicsos, süppedős talajon is biztonsággal tudod leállítani motorod, ha kéznél van egy pogácsa.

5. Double looped Security Cable – amikor leszálltok a motorról, egyszerűen kösd motorodhoz kabátod és egy lakattal zárd le, így megkíméled magad a meleg és nehéz kabát cipelésétől.

6. Szerszám készlet – ne történjen baj, de ha mégis, jó, ha kéznél van egy modell-specifikus mini szerszám készlet, hogy az apró szerelési munkákat az út szélén egyből el tudd végezni, például meghúzni egy csavart vagy átállítani a pihentető lábtartót.

Reméljük sikerült 1-2 hasznos tanáccsal ellátnunk téged és a következő túrádra már maximálisan felkészülten mész. Szeretettel várunk a Bázison, ahol segítünk kiválasztani a számodra legfontosabb kiegészítőket vagy keresd kollégánkat, Tóth Pétert a toth.peter@harley-davidson.hu e-mail címen vagy a +36 20 341 51 22-es telefonszámon.

Vissza az előző oldalra