A legújabb hírek

Harley On Tour Balaton

23 június 2015

Az év legnagyobb és leghosszabb motoros eseménye, az Open Road Fest nem múlhatott el egy közös krúzolás nélkül, ahol az újságírók társaságában pattantunk nyeregbe és csapatostul barangoltuk be a Balaton-felvidék meseszép tájait. A rendezvényen több mint két tucat tesztmotor várt arra, hogy megüljék őket, a szelíd motoros csapat egy ikonikus élményt és látványosságot teremtett a résztvevők és a nézelődők számára egyaránt.

Mit jelent a Harley életérzés? Sem leírni, sem elmondani nem lehet, meg kell fogni, meg kell ízlelni, nyeregbe kell pattanni és érezni kell a lóerők dübörgését. A Harley On Tour ezeket az élményeket viszi el a világ számos pontjára: a Harley-Davidson Demo Kamion az Egyesült Államoktól az európai országokon át juttatja el a legújabb modelljeit a márka iránt érdeklődőknek. A turné állomásain minden jelentkező kipróbálhat egy-egy motort a 883-as Sportstertől a nagy túravasakig, átélheti a szabadságot és húzhat egy kövéret.

A fesztivál nulladik napján, június 10-én kaptuk a lehetőséget, hogy elsőként tesztelhessük le a Harley-Davidson Demo kamion 2015-ös modellválasztékát. A túra célja a Kab-hegyi rádió- és tévétorony látogatása volt, ahol a kiváló kilátásnak és az egy helyen összegyűlt vasparipák sokaságának köszönhetően remek látkép tárult elénk.

A rendőri felvezetéssel haladó motoros konvojt egy Jeep Renegade zárta, így igazi látványosságnak számítottunk amerre csak eldübörögtünk. Az aszfaltcsík mentén érintett települések között volt Balatonfüred, Balatonszőlős, Tótvázsony és Nagyvázsony is. A csapat kényelmes tempóban gurult fel a zöldövezetben megbújó helyi látványossághoz. Bár a szenvedély és a sebesség mámora olykor eluralkodott egyik-másik rideren, akik elhagyva a cipzár alakzatot kitörtek és magasabb sebességbe kapcsolva élvezték, hogy az arcukba csap a friss erdei levegő.

„Végre egy dinamikus Harley, ami csak úgy kirobbant, amikor odahúztam neki” – számolt be tapasztalatáról Csömör Hermina, aki a legújabb Street 750 modellt tesztelte

A helyszínen boldogan szabadultunk meg kis időre a kabátoktól és sisakoktól, fotózással és pihenővel eltöltött szünet alatt nem maradhattak el az egymás közti szúrós megjegyzések a riderek vezetéstechnikájára vonatkozóan. Tóth Zoltán (Totti) is mosolyogva bírálta a csapattársai vezetési készségeit, de profi motorversenyzős múltjával a háta mögött nem haragudtunk meg rá érte.

A kilátóból elénk táruló táj még a kicsit kényelmetlenebbül utazó, a göröngyös útszakaszokon zötykölődő utasokkal is elfeledtette az út fáradalmait. A visszaút során már a rövidebb útvonalon, kicsit sietősebbre véve a tempót, kövérebb gázzal motoroztunk vissza Alsóörsre.

A közel 155 km-es túránkról, az élményektől feltöltődve korgó gyomorral érkeztünk vissza a fesztivál területére, szálltunk le a gépekről és fogyasztottuk el a kicsit kései ebédünket. Ezek után nem maradt más, mint hogy a közel 3 órás út alatt összekovácsolódott csapat belevesse magát a nyüzsgő fesztiválforgatagba és bulizással zárja a napot.


Vissza az előző oldalra