A legújabb hírek

Nashville-ben jártunk - Dealer Meeting 2014

18 szeptember 2014

A Harley-Davidson Motor Co. minden évben más-más helyszínen rendezi meg éves konferenciáját, a Harley-Davidson Dealer Meeting-et, melyre idén Nashville-ben került sor. A kereskedők a világ minden szegletéből érkeznek erre a neves eseményre, mely az évek során nagy presztízsre tett szert, és a mostanra már hagyománnyá vált programokat mindig izgatottan várják a résztvevők. Rendszerint kihozzák az új motormodelleket, az eladás terén jelentkező újításokról esik szó, és számos tanács elhangzik és megvitatásra kerül, ami az üzleti praktikákat érinti.

Miután tavaly a találkozó a Harley szülőföldjére, Milwaukee-ban települt a 110 éves évforduló alkalmából, addig idén a „Music City”, azaz Nashville adott otthon a rendezvénynek. A 18. század végén alapított város Tennessee államban mára egy méretes metropolisszá nőtte ki magát, és nevéhez hűen híres virágzó zenei és művészeti életéről, valamint számos szórakozóhely és izgalmas éttermek várják a turistákat. 

A Dealer Meeting egyik legjobban várt pontja mindig a következő évi modellek bemutatása. Idén bemutatkozott a 2015-ös Road Glide Special-t és az Electra Glide Ultra Limited Low-t. Ezeknél a motoroknál találkozik a klasszikus Harley-Davidson stílus és a Project Rushmore összes jellegzetessége. A valaha volt legalacsonyabb ülés mellett a legmagasabb vezetési élményt nyújtó Electra igazi kedvenc lesz az már biztos. A Road Glide Specialt csak az „országúti harcosok” választásaként ismerik az Egyesült Államokban, ami talán annak következménye, hogy – szintén a Roshmore projekt részeként – több év fejlesztő munkája csúcsosodott ki ebben a motorban. Ahogy a Harley sok modellje, a Road Glide és az új Electra is egy teljesen új élményt ad a motorosnak, aki a nyergébe ül. 

A sok műszaki részlet mellett egy kis tér jutott az esztétikának is, hiszen ezek a motorok nem csak önmagukban szemet gyönyörködtető formák, de most bemutatták az új színeket is.

A legendás márka egyik rohamosan fejlődő ága a ruházati termékek vonala, ahol a Harley-rajongók motoros és hétköznapi termékeket találhatnak. Az idei Nashville-i találkozón a kereskedők megismerkedhettek a vadonat új 2015-ös Black Label kollekcióval is. A magyarországi vásárlók a Bécsi utcai Harley-Davidson Fashion Store-ban már most megvásárolhatják a Black Label kollekció 2014-es darabjait, és megismerkedhetnek ennek a termékcsaládnak vagány, de mégis hétköznapra is hordható fazonjaival, motívumaival.

Harley-Davidson Budapest képviseletében Dobai Ágnes, Dobai Attila és Dobai Dániel vettek részt a 2014-es Dealer Meetingen, és a sok márkával kapcsolatos új információ mellett Dani abba a kiváltságos helyzetbe került, hogy részese lehetett a projektnek és kipróbálhatta a Harley egyik legnagyobb dobását, az elektromos LiveWire-t. A legendás motorgyártó első elektromos motorja körül sok volt a találgatás, de a magyar képviselet elmondása szerint az élmény minden várakozásukat fölülmúlta.

Vissza az előző oldalra